Welkom bij De Spartanen, de supportersvereniging van NIVO Sparta. Hier kan iedereen terecht die geinteresseerd is in de ontwikkelingen van De Spartanen en NIVO Sparta. Meer informatie? Mail ons dan via leden@despartanen.nl of businessclub@despartanen.nl

20 februari 2011

Nivo Sparta wint in Aalst

Nivo Sparta boekte een historische overwinning in Aalst bij streekgenoot Roda Boys. Het was Nivo Sparta al jaren niet meer gelukt om op bezoek bij Roda Boys te winnen. Zaterdag kwam het dan eindelijk zo ver, er werd een 3-2 overwinning geboekt.

Dat het een bijzondere middag leek te worden lag niet voor de hand. Al binnen vijf minuten stond Nivo Sparta op een 1-0 achterstand. Een terugspeelbal werd verkeerd geraakt door Van der Loo. De bal kon worden opgepikt door Toby Tan (al dan niet met behulp van zijn hand) om vervolgens de 1-0 aan te tekenen. Roda Boys bleef fel en Nivo Sparta kon daar bar weinig tegen over stellen.

Het spel van Nivo Sparta was ondermaats en er kon geen vergelijking worden getrokken met het goede spel van eerdere wedstrijden in 2011. Vrijwel uit het niets viel de 1-1. Het was Bjorn Cevat die met een volley de 1-1 aantekende. Op slag van rust ging het echter opnieuw mis in de Nivo-defensie. Tan werd door Jongste naar de grond gehaald in de zestien en een strafschop volgde. Boons wist deze kans te verzilveren.

In de tweede helft moest Nivo echt aan de bak om de achterstand om te buigen. Het was Mark Santegoets die met behulp van Roda Boys-verdediger Sterrenberg en de paal de 2-2 wist aan te tekenen. Nivo Sparta wilde en kreeg meer. Het was Wesley Paymans die de 2-3 aantekende. Er was direct wat commotie omdat de Roda Boys-grensrechter van mening was dat het buitenspel was. De uitstekend leidende scheidsrechter kwam niet terug op zijn beslissing. De scheidsrechter stond er zelf prima voor en keurde het doelpunt goed. Vlak na de aftrap van Roda Boys werd er afgefloten.